Volkstuinenvereniging

Semper Virens [altijd groen]

 

SEMPER - Virens is een afscheiding van SEMPER FLORENS opgericht 13-12-1973, de eerste voorzitter was Dhr. J. Verhoeven.

 

In 1977 werden de tuinen opgesplitst door aanleg van ontsluitingsweg De Grote Eist

 

Wij huren van de gemeenten ís-Hertogenbosch ongeveer 9300m2 grond, deze zijn opgesplitst in een 60 tal tuinen, de verenging heeft statuten en een reglement, duidelijkheid dus. Wij staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40215832.

 

Ook heeft de verenging een eigen ringwaterleiding die doormiddel van een grote pomp ieder tuintje voorziet van een eigen watertappunt de verenging zorgt elk jaar voor mest, als we willen oogsten zullen we ook moeten bemesten, het mest door de tuin verwerken is best een pittige klus, maar als je er op tijd mee begint, kun je elke dag een beetje doen.

 

Een volkstuin is een gezonde bezigheid voor lichaam en geest, als je met je hobby bezig bent kun je bijna alles van je afzetten, dat is ontspanning van de geest, men kan hier bij wijze van spreken afkicken van spanning en stress.

 

Een ander aspect is het sociale contact in de tuin, informatie uitwisselen, vragen aan oudere tuinleden,kennisoverdracht, een praatje maken, enz.

 

Een volkstuin is multicultureel , er word geŽxperimenteerd met exotische groenten zoals, aubergine, artisjokken, hete paprika's, maar natuurlijk ook de Hollandse pot, aardappelen, groenten, en fruit, onbespoten natuurlijk, onder het motto:


 


Weet wat je eet


 


Het is ook leuk om een broeikasje te plaatsen, voor tomaten, komkommers, paprikaís, enz. of een tuinhuisje voor je tuingereedschap in op te bergen.

 

Er zijn diverse mogelijkheden in een tuin bv. een groentetuin, kruidentuin, bloementuin, of een mix daarvan, ook zie steeds meer gezinnen met kinderen in de tuin [jong geleerd is oud gedaan].

 

Of je er geld aan verdiend weet ik niet, wel staat vast dat het een leuke hobby is, lekker in de buitlucht de natuur, alles zien groeien, en het leukste is natuurlijk het oogsten.

 

De onderhoudsfactor word weleens onderschat, je tuintje moet er natuurlijk wel netjes bij blijven liggen, dus zo min mogelijk onkruid in de tuin

 

Er zijn nog een aantal tuintjes te huur